De eerste Bosdorprit

Vandaag het Waasland verkend via de Bosdorprit, een parcours van honderdtweeënvijftig kilometer tegen wijzerzin rond Stekene. Stekene was het vertrekpunt. We startten in café Bosdorp met tweehonderdzevenenvijftig. Voor de eerste keer op de kalender gezet, mogen de organisatoren van een grandioos succes spreken. Te meer, er stonden nog elf ritten klaar om ergens anders gereden te worden.

Los van het aantal deelnemers, wat het ook een bijzonder leuke rit. Veel kleine baantjes, bos, velden, weiland, dorpen, hier en daar afgewisseld met toeren door een chique woonwijk en het gas opentrekken in een industriezone. Het aantal verkeerslichten, echt wel minimaal. Veel kasseien, dat wel. Enorm veel kasseien. Het stoorde niet, omdat we genoten van een stralende zon. De eerste herfstbladeren op een druiligere septemberdag, en dan die kasseien, was wellicht een ander verhaal geweest. Ik neem aan dat de organisatie naar Sabine of Frank heeft gebeld voor goed weer.

Aan de eerste controlepost hoorde ik wat geklaag over de broodjes die op waren. Ik zag het laatste liggen, maar durfde niet. Volgens de barman van De Maretak waren er een aantal schurken die er twee of zelfs drie hadden genomen. En, bij aankomst viel de elektriciteit uit met zoveel friteuses tegelijkertijd. So what? We kwamen toch om te rijden, niet om ons vol te proppen met broodjes en pakken frieten!?

Wat mij betreft, vijf sterren voor deze rit. Helemaal niets spectaculair en evenmin ben ik met een speciaal verhaal naar huis gereden. Het was gewoon een toffe dag. Ik heb genoten van de nazomer, de landschappen, de kleine kronkelingen en de ambiance onder de motorrijders, met veel blije gezichten. In die vijf sterren, zitten ook de wegwijzers. Ik heb er geen enkele gemist, en dat gebeurt niet vaak. Alles was keurig en heel goed aangeduid, zelfs op dat kleine stukje griezelsteentjes, waar ik toch even mijn twijfels had.

Op de terugweg getankt, en even nagerekend of het additief nog steeds iets opleverde. Veel geschakeld, soms fors opgetrokken, dan weer rustig. Nog altijd, 4,8 liter op 100 kilometer met de CBR. Blij! Voldaan! Mooie rit!!!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.